Kedden Debrecenben akadt dolgom. Hazafelé, Debrecen egyik utcáján közlekedve megállítottak igazoltatásra a rendőrök. Átadtam az irataimat, majd az intézkedő rendőr megkért, hogy húzzam fel a vezető oldali ablaküveget. Felhúztam. Le van fóliázva, ami elöl nem engedélyezett, a B oszloptól hátrafele engedélyezett, műbizonylattal.

Elmondtam a rendőrnek, hogy elismerem, tudom, tisztában vagyok a jogszabályokkal, elöl nem engedélyezett a fólia, nincs jóváhagyási szám rajta, és az első ablakokra műbizonylat sincs. Tudtam, hogy szabályt sértettem. Az intézkedő mondta, hogy 10.000 forintos helyszíni bírságot ajánl fel, amit el is fogadtam, nem vitattam, míg megírta a csekket, addig az autómon kívül maradtam.

Advertisement

És a lényeg itt jön, a következő beszélgetést hallottam az intézkedő rendőr és kollégája között. Aki velem szemben intézkedett, annak mondta a kollégája, hogy a "te kocsid is le van fóliázva, nem?" Válasz: "De le van, de az most itt nem lényeg!" És nevetett egyet.

Nem nagyon foglalkoztatott, de egy kicsit elgondolkoztam rajta, hogy ha neki is szabálytalan, akkor másokat miért "inzultál" a fóliáért. Mikor még rendőrként dolgoztam, akkor én pl. a fóliásokat nem szívattam, mert az előző, akkori kocsim is le volt fóliázva.

Lehet, hogy én gondolkozok rosszul, nem tudom.